Gelin size kim olduğumu anlatayım.
Merhaba. Benim adım Alp. Elektrik-Elektronik Mühendisi adayıyım, son sınıftayım. 1998 yılı Mart ayı içerisinde Dünya’ya İzmir’de geldim. Eğitim hayatım İzmir’de geçti. İlkokulu Şerif Remzi İlköğretim Okulu’nda, Ortaokulu Çağdaş Eğitim Koleji’nde, Lise hayatımı Rota Koleji’nde tamamladım. Lise zamanlarımda Fen Lisesi tarafında okumama rağmen çok başarılı bir öğrencilik geçirdiğimi söyleyemem. Ayrıca Lise hayatımda çalıştaylar düzenledim, münazaralara katıldım ve Llangollen 2012 festivalinde ekibimle birlikte Küçük Yaş Folklor Kategorisinde 1.lik aldık. Lisenin son senesinde derslerimin çok kötü olmasını görmemle birlikte çalışmaya başladım ve Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’ni kazandım. Küçük yaştan beri ailem beni çeşitli İngilizce kurslarına kayıt etmişti, sağolsunlar hazırlık muafiyet sınavını rahat bir şekilde atlamamı sağladılar ve direk olarak bölümüme geçtim.
İlk 2 sene derslerim hiç iyi değildi, ben bunu akıl olgunluğumun daha bölümü kavrayabilecek yaşa gelmediğine yoruyorum. İnsan liseden sonra üniversite de kolay olur diye düşünüyor fakat maalesef durum bu şekilde değil. Daha sonrasında yavaş yavaş işin ciddiyetini kavramaya başladım ve bölümümü gün geçtikçe daha çok sevmeye başladım. Üniversitedeki 3. senemde DEHA (Dokuz Eylül Hava Araçları) ile tanıştım ve ekipte yaklaşık 4 yıl aktif olarak görev aldım. DEHA içerisinde Döner Kanat İHA’larla ilgili Ar-Ge yapıyorduk ve geliştirdiğimiz araçlar ile birlikte TEKNOFEST’e katılıyorduk. Ekip 2016’da kurulmuş olup benim 2019 yılında ekibe dahil olduğumu belirtmek isterim. 2019 yılında yarışmada resmi olarak bulundum, 2020 yılında ekipte aktif rol aldım fakat pandemi kısıtlamalarından dolayı yarışma alanına gidemedim, 2021 yarışmasında ise resmi olarak olmasa da ekibime katkı sağlamak adına Bursa Yunuseli Havalimanı’nda bulundum.
Üniversite hayatım boyunca çeşitli projelerle uğraştım. Pandemi süresince 3 boyutlu yazıcılar ile çok yakından ilgilendim. Parça tasarlama, satış, yazıcı teknik servisi, yazıcı yapımı gibi birçok alan ile ilgilendim. Esas alanım olan Donanım Tasarım Mühendisliği’ne de yine pandemide adım attım. Lezzetli Robot Tarifleri isimli kanalı bileniniz vardır. Pandemi süresince canlı yayın açıp Autodesk Eagle üzerinden PCB tasarımları yaptı. Ben de bu sayede PCB tasarımına adım atmış bulundum. Ayrıca okuldaki çeşitli robotik projelerine de yardım etmişliğim vardır. Şuan halihazırda bir 3 boyutlu yazıcı anakartı ve çeşitli kontrol kartı tasarımlarım devam ediyor.
Yıllar boyunca çok çeşitli sektörlere el attım. Arkadaşlarımla oyun yapmışlığımız var. 3 boyutlu modelleme ve animasyon görevlerini ben üstlenmiştim, dolayısıyla Blender ve Fusion360 kullanımını hakimim. Aynı zamanda Youtube’da çeşitli videolar üretmekteyim dolayısıyla Adobe Photoshop ve Adobe Premiere Pro programlarına hakimim. Dijital Müzik ile uğraşmışlığım var dolayısıyla FL Studio ve Ableton Live ile uğraşmışlığım var. Masaüstü uygulamaları geliştirmişliğim var dolayısıyla Visual Studio ve C#’a da hakimim.
Mesleğim tarafına gelirsek KiCAD, Autodesk Eagle, Altium Designer ve Proteus kullanmaktayım Devre Kartı Tasarımı için. Aktif olarak Altium Designer kullanmaktayım şu sıralar. Daha çok mikrokontrolcüler üzerine çalışmış olup AVR ve ARM tabanlı kontrolcülere hakimim.
Kontrolcüleri programlama tarafında C, Arduino ve CircuitPython kullanıyorum. Bootloader yakma konularında tecrübe sahibiyim. J-link Flash, Atmel Studio ve Keil kullanabiliyorum. Bazı durumlarda Code Composer Studio da kullandığım oluyor.
Mesleğim gereği QUCS, MultiSim, LTSpice gibi simülasyon programlarına da hakimim.
Genel olarak mesleğimi çok seven biriyim. Kendimi geliştirmeye adamış biriyim. Bu blog sayfasını da bunun için kurmuş bulunmaktayım. Yazı yazarken bilgilerin daha iyi oturacağını düşünüyorum. Bundan sonraki yazım Mühendislik bölümlerinde İngilizce eğitim üzerine olacak.
Sağlıcakla kalın.
Share this content:
1 yorum